TARIEVEN

AANVRAAGFORMULIER

Energieprestatiecertificaat of de Energetische keuring bij verkoop en verhuur van woningen

Vanaf 1/11/2008 is een energieprestatiecertificaat (EPC) bij de verkoop van uw woning verplicht. Vanaf 1/1/2009 wordt dan het EPC bij verhuur van woongebouwen ingevoerd.

Het energieprestatiecertificaat is het resultaat van een analyse van de isolatie en installatie voor verwarming en productie van sanitair warm water. Er wordt een kengetal berekend dat uitdrukt hoeveel energie er wordt verbruikt per vierkante meter gebruiksoppervlakte [kWh/m²].

Het document informeert de kopers en huurders over de energetische kwaliteit van het gebouw. Daarnaast zal het certificaat informeren over kosteneffectieve maatregelen voor de verbetering van de energieprestatie van het gebouw.

Potentiële kopers of huurders zullen op deze manier weten of ze al dan niet een woning kopen of huren met een "goed" energielabel en welke energiefactuur ze in de toekomst kunnen verwachten.

Dit certificaat dient steeds opgemaakt te worden door een erkend energiedeskundige.

Noot : ook bij verkoop en verhuur van niet-residentiële gebouwen (kantoorgebouwen, winkels, ...) zal een EPC verplicht worden in de loop van 2010. De wetgeving bij verkoop en verhuur van niet-residentiële gebouwen is in voorbereiding.

Klik hier voor onze tarieven voor de opmaak van het energieprestatiecertificaat